OS-satsande Lag Edin byter namn till Team Värmland | Region Värmland

OS-satsande Lag Edin byter namn till Team Värmland

[PRESSMEDDELANDE] Idag under Oslo Cup i curling spelade Lag Edin sin första tävling under nya lagnamnet Team Värmland.

− Det känns jätteroligt att få bidra till att sätta Värmland på kartan internationellt, säger Niklas Edin, skipper.
Bakom namnbytet ligger ett nytt samarbetsavtal mellan Team Värmland och Region Värmland.
− Curlingsporten får mer och mer utrymme i såväl svenska som utländska medier och vi ser en stor möjlighet att tack vare den exponering laget och curlingen får, framförallt via TV, öka kännedomen om Värmland på internationella arenor som vi normalt inte når, säger Tomas Riste, regionråd.
Inför varje OS utser Sveriges olympiska kommitté, SOK, ett antal kandidater till sitt Topp och Talangprogram. De uttagna bedöms ha stor potential att nå framgångar i nästkommande OS. Lag Edin, som består av Niklas Edin, Sebastian Kraupp, Viktor Kjäll och Fredrik Lindberg, ingår i SOK:s projekt och har hittills varit mycket framgångsrikt inom curlingidrotten. Laget har bland annat vunnit EM-guld och VM-brons samt nått final i en Grand Slam vilket ett icke Nordamerikanskt lag aldrig tidigare lyckats med. Laget siktar nu på OS 2014 i ryska Sochi.
− Vårt mål är att vinna OS- guld! Vi strävar också efter att förändra bilden av vår sport, precis som Tiger Woods gjorde med golfen. Men för att kunna göra en hundraprocentig satsning är vi beroende av samarbetspartners. Vi är därför oerhört glada över att Region Värmland stöttar oss på vår resa mot OS 2014, säger Sebastian Kraupp.
2012 hålls curling-EM i Karlstad. Ett av Team Värmlands delmål på väg mot OS är att vara med och tävla i EM på hemmaplan.
− De här spelarna flyttade till Karlstad tack vare de goda möjligheter som Karlstads universitet och Karlstads curlingklubb ger när det gäller att kombinera studier och en professionell idrottskarriär och vi ser dem som goda talespersoner som både kan inspirera fler att besöka Värmland och flytta hit, säger Catarina Segersten Larsson, regionråd.
Samarbetet syftar också till att exponera webbportalen varmland.se i de många länder där Team Värmland tävlar.
− Curlingen har en stor tv-publik. Under OS i Vancouver var exempelvis vår match mot Storbritannien den mest sedda med en publik på 1,4 miljoner tittare. Genom vårt samarbete kommer Värmland synas i många nya sammanhang och vi är övertygade om att det driver trafik till varmland.se, säger Niklas Edin.
Team Värmland kommer också att blogga på varmland.se.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Edin, Team Värmland, tel: +46730241422
Sebastian Kraupp, Team Värmland, tel: +46704947434