Här kan du se Lerin-filmen | Region Värmland

Här kan du se Lerin-filmen

[PRESSMEDDELANDE] Sara Broos film om Lars Lerins sökande efter kärlek får Värmlandspremiär på bio på söndag.

Först ut blir Torsby och Sunne – Lars Lerins hemkommun under några år. Filmen visas på Teaterbiografen i Sunne på söndag 15 april med filmaren Sara Broos på plats i salongen.
Filmen har fått mycket uppmärksamhet redan innan offentlig premiär. Vid Göteborgs filmfestival fick den priset för bästa svenska dokumentär och de tidiga recensionerna har varit översvallande. Kulturbloggen.se skriver ”När Lars pratar med sin sköra, värmländska röst blir det ibland så närgånget att man knappt vet vart man ska ta vägen.”… ”För dig naken, är det mest plågsamt vackra, ärliga, varma och mänskliga som jag sett på mycket länge.”
Alla planerade visningar i Värmland:
Teaterbiografen, Sunne: Söndag 15 april kl. 18, Måndag16 april kl 19
Folkets hus bio, Skoghall: Måndag 16 April kl 15.00 och kl 18.15
Stjärnan, Torsby: Söndag 15/4 kl 16:00, Tisdag 17/4 kl 19:00 (Med besök av Sara Broos)
Palladium Bio, Arvika:
Fredag 20 april kl 18 (Invigningsfilm på Värmlands filmfestival)
Arenan, Karlstad:
8 juni kl 19.00 och fler visningar under sommaren i samband med invigningen av Lars Lerin-konsthallen.
Om filmen För dig naken:
”För dig naken” är en hudlös och nära skildring av konstnären Lars Lerin och hans sökande efter kärlek. Om svårigheten att träffa någon och att verkligen bli kär igen efter brustet hjärta och många år av alkoholmissbruk. Om mängder av kontaktannonser och blinddates som slutligen sammanförde honom med Manoel Marques (Junior) från Brasilien. De kan inte kommunicera med varandra och kommer från två vitt skilda världar. Men Lars är trött på att leta. Kanske kan man bestämma sig för att bli kär i någon? Kanske går det att beställa lycka till sig. En humoristisk och varm film med en mörk underton, om att våga kasta sig in i det okända.
Regi: Sara Broos
Längd: 74 minuter