Premiär på dansföreställningen Gilmanerna i Årjäng | Region Värmland

Premiär på dansföreställningen Gilmanerna i Årjäng

[PRESSMEDDELANDE] Danskonstnärerna i Dans i Värmlands Mobila Dansverkstad åker på turné till Årjäng, Kristinehamn, Karlstad och Forshaga med årets föreställning Gilmanerna.

Danskonstnärerna i Dans i Värmlands Mobila Dansverkstad gör varje år en ”pedagogisk turné”. Syftet är att de elever som normalt möter danskonstnärerna i en pedagogisk situation också ska få möta sina lärare i rollen som dansare i en föreställning. Syftet är också att eleverna ska få tillfälle att uppleva olika dansstilar än den man kanaske själv dansar. För elever som har dans i skolan, blir det en möjlighet att se vad arbetet med dans kan leda till. Föreställningen visas ofta i samband men elevavslutningar i de värmländska kommunerna. På söndag är det premiär i Årjäng.
Årets föreställning: Gilmanerna.
Danskonstnärerna hälsar i år publiken välkomna med följande ord: Vi välkomnar dig in till vår värld, din fantasi värld. Du kommer besöka den färgsprakande, komiska, sorgliga, galna värld som du hittills bara mött i dina drömmar. Tänk Alice i underlandet möter Lady Gaga. Det här vill du inte missa!
Dansare i årets föreställning är Tanja Tamminen, Heléne Kärrbarnd, Sara Engström och Anni Carlsson.
Offentliga Föreställningar
22/4 Årjäng, i Silbodalskolans aula
i samband med elevavslutning.
Tid: 14.00. Gilmanerna börjar ca kl. 14.30.
Arrangör är studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Dans i Värmland. Fri entré.
29/4 Christinateatern i Kristinehamn
i samband med Musikskolans dansavslutning.
Tid: 12.00. Gilmanerna går på ca kl. 12.30.
Arrangör är Musikskolan i Kristinehamn i samarbete med Dans i Värmland. Entré 20 kr.
5/5 Arenan i Karlstad
Tid: kl. 17.00.
Arrangör är Unga arrangörsnätet i samarbete med Dans i Värmland. Entré 50 kr.
Skolföreställningar
28/5 Grossbolsskolan i Forshaga.
23/5 Kronoparksskolan (preliminärt datum)
Troligtvis kommer föreställningen att spelas även i Hagfors i samarbete med ABF och deras elevavslutning.
För mer information om föreställningen kontakta
Tanja Tamminen
Dansare