Internationella dansdagen firar 30 år 29 april | Region Värmland

Internationella dansdagen firar 30 år 29 april

[PRESSMEDDELANDE] 1982 etablerades den Internationella dansdagen av Internaional Dance Committe. Sedan dess firas eller uppmärksammas dansen runt om i världen genom olika arrangemang och dansföreställningar.

I Värmland kan du se dans i flera kommuner denna dag och genom samverkan med biblioteken i Värmland lyfter man fram danslitteraturen lite extra just den här dagen.
Här kan du fira Internationella dansdagen 29 april:
Arvika
Ritz, kl 14.00
Dansstudion i Arvika bjuder på glittrande vårshow.
Karlstad
Soltorget, kl 12.00-16.00
Länets Danskluster bjuder in till dansfyverkeri på Soltorget i Karlstad. Medverkande verksamheter: Sundstagymnasiets estetiska program inriktning dans åk 1, Folkuniversitetets gymnasium inriktning dans åk 1, dans och ungdomsgrupper från Dansstudion i Karlstad samt ytterligare grupper.
Scalateatern, kl. 12.00 och 16.00
Gundega balettskola i Karlstad, uppvisningsdag av sina elevgrupper
Kristinehamn
Christinateatern, kl 12.00
Gilmanerna, dansföreställning av Mobila Dansverkstaden i samband med Musikskolans dansavslutning.
Christinateatern kl. 15.00
Pelle Svanslös med Widelius Dance Company och Widanstjejerna.
Torsby
Frykenskolans aula, kl.15.00
På scenen är Kulturskolans och Stjerneskolans gymnasiums danselever.
Ulrika Lassing
Dans i Värmland