Pressinbjudan: Sommarkursen ett naturligt inslag under semestern | Region Värmland

Pressinbjudan: Sommarkursen ett naturligt inslag under semestern

[PRESSMEDDELANDE] Kyrkeruds folkhögskola har en mångårig tradition av att erbjuda ett flertal sommarkurser. För deltagarna är en kurs på Kyrkerud en del av den vanliga semestern och många återkommer år efter år.

Precis som det övriga kursutbudet på Kyrkeruds folkhögskola har alla sommarkurser ett ben i den estetiska verksamheten. Kurserna riktar sig till dem som vill fördjupa sig inom något område och utbudet består av allt från målerikurser till raku och kurser i tovning.
– Kurserna brukar vara fem dagar och vi försöker få med det utbud som vi har i våra vanliga kurser men förpacka dem i lite mindre format, säger Niclas Landberg, biträdade rektor.

Kurserna har fortsatt att öka i popularitet och många kommer från hela landet, en stor del av kursdeltagarna kommer även från vårt grannland Norge, för en vecka på Kyrkerud. För flera av dem är det ett återkommande inslag under semestern. De möter gamla vänner, träffar nya och ägnar sig helhjärtat åt en gammal eller ny hobby.
– Många bor på skolans internat under tiden, så för dem blir det som en mindre variant av ett år på folkhögskolan, säger Niclas.
Varför man väljer att läsa en sommarkurs varierar, allt ifrån fortbildning till att man vill fördjupa en hobby eller helt enkelt testa något nytt samtidigt som man får en vecka för sig själv.
– Många kommer från Stockholm och andra större städer och uppskattar lugnet här, att de kan rå om sig själva och samtidigt lära sig något nytt.

Under kommande veckor fylls skolan med deltagare på bland annat målarkurser i olika tekniker, modellskulptur, betongkurser, skrivarkurser och grafik. All information om vilka kurser som erbjuds finns på www.kyrkerud.se

Niclas Landberg, biträdande rektor
Kontor: 0573- 133 43

________________________

Kyrkeruds folkhögskola ligger vid sjön Västra Silen, tre kilometer utanför värmländska Årjäng. Skolan har en estetisk profil med linjer som Bild- & form, Keramik & glas, Bilder för livet, Måleri och distansutbildningen Ull-akademin.
Den konstnärliga profilen genomsyrar alla skolans utbildningar, även de allmänna kurserna, och kursdeltagarna får prova på olika uttrycksformer inom ämnena samtidigt som de fördjupar sina kunskaper inom kärnämnena och når högskolebehörighet.
www.kyrkerud.se