Filmtävling – gör film på ett dygn | Region Värmland

Filmtävling – gör film på ett dygn

[PRESSMEDDELANDE] Film i Värmland bjuder in alla – från demonregissörer till mobilfilmare – att mäta sina krafter under ett roligt och utmanande dygn. Lagen, som består av 1-4 personer, ska göra en film utifrån vissa förutsättningar som de får veta klockan 09.00 den 1 september.

Lagen får ett tema, tre föremål och tre platser som ska vara med i filmen. Sedan gäller det att använda förutsättningarna på bästa och mest fantasifulla sätt och göra en film som lämnas in senast klockan 09.00 den 2 september.
Tävlingen, som är nationell, kallas för Noomaraton. De färdiga filmerna visas på Kulturnatten i Karlstad den 21 september då en jury och publiken kommer att rösta fram vinnare. Juryn har hälften av rösterna och publiken hälften, som på melodifestivalen.
Juryn består av Olof Wretling från humorgruppen Klungan, Lina Nyåker från Kanal 12 och Johan Östling, medlem i Starboys och känd från filmerna Smala Sussie och Bröllopsfotografen.
Anmäl ditt lag senast 30 augusti på regionvarmland.se/noomaraton
Kjerstin Persdotter