Humor vinnande koncept i Noomaraton | Region Värmland

Humor vinnande koncept i Noomaraton

[PRESSMEDDELANDE] Det gällde att göra en film på bara 24 timmar, på temat frestelse. De filmer som lyckades bäst var både tekniskt väl genomförda och hade humor. På kulturnatten i Karlstad fick de ta emot pris och publikens applåder.

Fem filmer lyckades gå i mål i årets Noomaraton, genom att lämna in en film inom de 24 timmar som tävlingen pågick.
En jury bestånde av humorgruppen Klungan:s Olof Wretling, Lina Nyåker från Kanal 12 och Johan Östling, medlem i Starboys och känd från filmerna Smala Sussie och Bröllopsfotografen, valde sina favoriter och tillsammans med publikens röster utsågs filmerna Seriöst och Årets köksredskap till värmlandsvinnare i Noomaraton 2012. Seriöst handlar om ett intimt rollspel i sängen där parterna har olika viljor om var de vill att historien ska ta vägen. Årets köksredskaphandlar om Slickepott och de problem som ära och berömmelse kan föra med sig.
De båda blir Värmlands bidrag i sverigefinalen som hålls i Filmhuset i Stockholm lördag 29 september. Bakom animationen Årets köksredskap står laget Pat a Mat med Markus Hanson och Patrik Hanson. Filmen Seriöst är gjord av Molkom Empirical Pictures, som består av Magnus Karlsson, Douglas Enhager, Hanna Pauser, Tobias Liljeros.
Reglerna för Noomaraton 2012 var att filmen skulle ha temat frestelse, att det tre platserna ”Dike, i centrum, på en säng” skulle finnas med och att filmen skulle innehålla en gammal trasa, slickepott och flaskpost.
Här kan man se vinnarfilmerna:
Kjerstin Persdotter
Film i Värmland