Många anledningar att gilla Värmland | Region Värmland

Många anledningar att gilla Värmland

[PRESSMEDDELANDE] Svenska publishingpriset är Sveriges största tävling i grafisk kommunikation. Livsstil Värmland #2 är ett av fem nominerade bidrag i kategorin “Infomagasin”. Magasinet produceras som en del av projektet Atttraktiva Värmland.

– Det känns oerhört kul och hedrande att vi blivit nominerade. Vi är många som lagt ner mycken kraft och energi på att det skall bli ett så bra magasin som möjligt. Magasinet är en viktig kanal för att marknadsföra Värmland och locka fler till att flytta hit, säger Stefan Westling som arbetar som kommunikatör i projektet Attraktiva Värmland.
– Vi har fått mycket god respons från både läsare och distributörer av magasinet och en nominering av det här slaget sporrar oss ytterligare i vårt arbete.
Besöksrekord på Varmland.se
Webbplatsen varmland.se slog under sommaren nytt besöksrekord och nådde nära 90 000 besök. Det är en ökning med 10% mot 2011.
– Vi tar besöksrekordet som ett tecken på att sidan utvecklats i rätt riktning, säger Madeleine Norum, projektledare för Projekt Attraktiva Värmland.
Inför sommarsäsongen anpassades webbplatsen för att passa smartphones och läsplattor. Det visade sig vara ett lyckat val då hela 20 % av besöken på varmland.se i sommar kom via en mobil enhet.
10 000 gillar Värmland
Värmland på Facebook är en satsning som fortsätter att växa. Natten till onsdag 29 augusti noterade vi den 10 000:e gillaren och siffran fortsätter att öka i rask takt. Värmlandssidan på Facebook lanserades i februari.
After Work för nyinflyttade
När Karlstad CCC bjuder in till After Work fredag 31 augusti finns Attraktiva Värmland på plats och har särskilt bjudit in personer som är inflyttade till Värmland och som vill komma och stifta nya bekantskaper. Kl 17.00 berättar en representant från Visit Karlstad om det fantastiska huset Karlstad CCC och om verksamheten där.

Madeleine Norum
Projektledare, Attraktiva Värmland
E-post: madeleine.norum@regionvarmland.se
Stefan Westling
Kommunikatör, Attraktiva Värmland
E-post: stefan.westling@regionvarmland.se
Jenny Höög
Mottagarkoordinator, Attraktiva Värmland
E-post: jenny.hoog@regionvarmland.se
Projekt Attraktiva Värmland
Attraktiva Värmland är ett treårigt EU-projekt med Region Värmland som huvudman och samtliga 16 kommuner som medfinansiärer. Målet med projektet är att locka fler besökare, inflyttare och företagsetableringar till Värmland.