Folkhögskoledeltagare stöttar skola i Indien | Region Värmland

Folkhögskoledeltagare stöttar skola i Indien

[PRESSMEDDELANDE] I dagarna är några av deltagarna på Kristinehamns folkhögskola KPS sysselsatta med en insamling till sin vänskola i Indien. Det är ett inslag i kursen Barn i Världen men också ett sätt att visa deltagarna hur de kan göra skillnad.
Deltagarna bakom insamlingen läser kursen Barn i Världen, en av allmänkurserna på Kristinehamns folkhögskola KPS. Förutom att läsa vanliga gymnasieämnen för behörighet till högre studier arbetar de med ämnen som barns sociala situation i olika delar av världen, barnkonventionen och barnkultur.
Den 18:e februari nästa år åker de på en tre veckor lång resa till Varanasi i Indien för att bland annat besöka vänskolan, Vidyashram the Southpoint School i Varanasi. Men innan dess är det alltså en insamling som gäller.
– Vi har bakat, gjort halsdukar och stöpt ljus som vi skall sälja. Det kommer också att finnas en webbinsamling där man kan lämna donationer via Internet Alla pengar vi får in går till vår vänskola, säger Brita Ahlenius, lärare.
Tanken med resan och insamlingen är att ge kursdeltagarna en möjlighet att känna att de verkligen gör skillnad.
– Genom sitt arbete får de vara med och hjälpa Southpoint med arbetet kring att erbjuda bra utbildning till barn från alla grupper i samhället. På Southpoint går många barn från fattiga familjer som utan dem inte skulle ha haft möjlighet att få gå i en så bra skola, säger Brita.
Responsen har varit god och flera förhandsbeställningar är gjorda, men nu hoppas klassen på bra resultat även under den faktiska insamlingsveckan.
Torsdag 25 oktober står deltagarna på Ica Maxi i Kristinehamn mellan kl. 9-18. Finns det saker kvar att sälja kommer de också att finnas på Ica Maxi och på torget mellan kl. 9-12, fredag 26 oktober.
Brita Ahlenius, lärare
E-post: brita.ahlenius@regionvarmland.se