Pressinbjudan: Miljoner till treårigt projekt i västra Värmland | Region Värmland

Pressinbjudan: Miljoner till treårigt projekt i västra Värmland

[PRESSMEDDELANDE] Ingesunds folkhögskola, Kyrkeruds folkhögskola, Studiefrämjandet Värmland Bergslagen och Rackstadmuseet har i onsdags fått beviljat projektmedel från Allmänna Arvsfonden till det treåriga projektet Olika Avtryck.

Projektet sträcker sig över tre år och totalt rör det sig om 10 miljoner kronor i medel från Allmänna arvsfonden.
Målgruppen för projektet är personer över 18 år med intellektuell funktionsnedsättning och syftet är att utveckla samverkan och metoder för att öka tillgängligheten för målgruppen.
– Med projektet Olika Avtryck kan vi nå en bra bit på väg genom ett ökat utbud och fler valmöjligheter till utbildning och fritidsaktiviteter inom olika intresseområden för den här gruppen, säger Lissbritt A Norman och Karin Bohlin Hogen som har arbetat fram projektansökan.

Projektet har sitt säte i västra Värmland. Ingesunds folkhögskola är projektägare och medsökande organisationer är Kyrkeruds folkhögskola, Studiefrämjandet Värmland/Bergslagen och Rackstadmuseet.

Välkommen till en pressträff fredag 14 december där vi berättar om vad projektet innebär för målgruppen i regionen.

Dag och tid: Fredag 14 december, kl. 10.30
Plats: Ingesunds folkhögskola, Ingesundsvägen, 671 91 Arvika

Medverkande
Lissbritt A Norman, Ingesunds folkhögskola, Karin Bohlin Hogen, Pär Blomquist – rektor, Ingesunds folkhögskola och Kyrkeruds folkhögskola, Lena Hellström, museichef, Rackstadmuseet samt representanter från Studiefrämjandet Värmland/Bergslagen.

Lissbritt A Norman, Ingesunds folkhögskola
www.ingesund.se

För information om Allmänna arvsfonden:
www.arvsfonden.se