En dag att upptäcka folkhögskolan | Region Värmland

En dag att upptäcka folkhögskolan

[PRESSMEDDELANDE] Just nu lyfts folkhögskolan fram som en viktig del i arbetet med att få ner ungdomsarbetslösheten. På lördag finns möjlighet för intresserade att få en bild av vilka utbildningsmöjligheter som finns i Värmland.

Lördag 20 april är det Folkhögskolans dag och i Karlstad arrangeras det aktiviteter på UNO, ungdomens hus. Workshops, seminarium, föreställningar och mässa ska ge nyfikna en chans att få koll på folkhögskolornas utbud.
I vanliga fall brukar Region Värmlands folkhögskolor ordna öppet hus på varje skola men i år gör man en aktivitet tillsammans för att ge intresserade en chans att se de olika möjligheterna på ett ställe.
– Vi har nationellt intag till våra skolor och väldigt många av deltagarna på profilkurserna kommer från orter utanför Värmland, vilket givetvis är kul. Men vi vill visa värmlänningarna vilka möjligheter som faktiskt finns inom länets gränser, att vi har kurser inom många intresseområden och att man kan läsa in sin behörighet på åtta platser i länet, säger Per-Erik Hansson, rektor på Klarälvdalens folkhögskola.
Under dagen kommer de olika skolornas deltagare att hålla i workshops, visa upp sig genom föreställningar och både deltagare och lärare finns på plats för att ta en fika och berätta om hur livet på en folkhögskola kan fungera.
– Våra musiklinjer ser det också som ett bra tillfälle att komma ut och spela så vi kommer att ha full aktivitet under dagen, allt från större spelningar till mindre framträdanden i fiket och lite DJ-spelning, säger Lars Vendel, lärare på Ingesundslinjen, Ingesunds folkhögskola.
Schema för dagen finns bifogat

Tid: Lördag 20 april, 11-18
Plats: UNO, Västra torggatan 16, Karlstad

Kontakt
För mer information om dagen eller kontakt med deltagare:
Malin Wikner, kommunikatör
Telefon: 072-523 42 58
www.regionvarmland.se/folkhogskolor

Fakta
Region Värmland är huvudman för fem folkhögskolor, Ingesund, Molkom, Kristinehamn, Klarälvdalen och Kyrkerud. Tillsammans erbjuder skolorna behörighetsgivande studier på åtta orter i länet och intresse- och yrkesinriktade studier inom en mängd områden.
20 april ordnas också öppet hus på Molkoms folkhögskola och på deras filial i Karlstad, samt på Klarälvdalens folkhögskolas filial i Sunne.