Internationellt skolbesök i Karlstad | Region Värmland

Internationellt skolbesök i Karlstad

[PRESSMEDDELANDE] 14-17 maj får Molkoms folkhögskola besök av 31 elever och lärare från skolor i 6 olika länder. Besöket sker som en del i det internationella skolprojekt som Molkoms folkhögskola deltar i.

Molkoms folkhögskola medverkar i ett internationellt skolprojekt med målet att motivera och uppmuntra kursdeltagare att ta del av och ta till sig hälsosammare vanor. Projektet sträcker sig fram till 2014 och under den tiden ska skolorna och institutionerna göra resor till de andra för erfarenhetsutbyte. På varje resa presenteras ett projekt som deltagarna kan plocka kunskap från, på besöket i Karlstad är det frukostvanor och natur som står i fokus.
– Alla skolor har genomfört undersökningar bland sina elevers vanor och diskuterat runt det och vilka val som kan vara bra för hälsan. Allt vi och de andra kommit fram till lyfter vi under besöket, säger Ylva Husberg, lärare.
Utöver att se filialen i Karlstad och skolan i Molkom får besökarna följa med på stadsvandring i Karlstad, äta kolbullar och uppleva surströmming i Mariebergsskogen, delta på Molkoms folkhögskolas bokmässa och följa med på ett älgsafari som avslutning.
Tanken med mötet är att arbeta vidare med projektet, visa upp kulturen i Karlstad och lyfta folkhögskolans utbildningsform – en form som ser annorlunda ut i olika länder. Både lärare och deltagare får genom resorna en inblick i andra sätt att leva och lära och en hel del kulturella erfarenheter.
Tidigare i år var deltagare från skolan till Arad i Rumänien.
– Vi får en inblick i andras vardag. I Rumänien märkte man hur stor skillnad det kunde vara i skolan, att många levde under stor press, och hur långt vi faktiskt kommit i arbetet med hälsa om man jämför med många andra länder. Vi besökte också ett center där de arbetade för att hjälpa dem med funktionsnedsättningar och såg hur mycket vi ser som självklart här som de saknar, säger Amanda Hvit, deltagare på Allmän kurs på Molkoms folkhögskola och en av dem som deltog i resan till Rumänien.
Schema finns nedan, media hälsas välkomna att delta under någon av aktiviteterna.

Kontakt
Ylva Husberg, lärare
Telefon: 070- 313 15 38
Hemsida: www.molkom.nu