Genrep – värmländsk dans till Kina | Region Värmland

Genrep – värmländsk dans till Kina

[PRESSMEDDELANDE] – Förra året åkte Region Värmland tillsammans med Karlstads Universitet och Karlstads kommun till Chengdu i Kina för att diskutera eventuella samarbeten, säger Nina Höjdefors chef på Kulturcentrum, som själv var med på resan.
Ett återbesök från deras sida i våras ledde till en inbjudan från Chengdu Foreign Affairs Office of Municipal People´s Government till en internationell musik- och dansfestival.

Danskonstnärerna på Kulturcentrum, Cathrine Kolping, Evelina Boström och Sofia Wirzén dansade för besökarna, bland annat Zhang Xun som är en av organisatörerna till musik- och dansfestivalen.
Danskonstnärerna har arbetat fram ett dansverk tillsammans med musikerna Anna Elwin, Hannes Liljedahl och David Nilsson. Alla tre är etablerade musiker med anknytning till Värmland. Gruppen kallar sig Devavie och deras verk är döpt till MISSin FOREST. Rörelser och melodier skapar varierade stämningar med inspiration från Värmlands sagolika skogar.

KONTAKT:
Nina Höjdefors, chef Kulturcentrum
tel 070-605 80 95, nina.hojdefors@regionvarmland.se
Cathrine Kolping, danskonstnär
tel 070-3249284, cathrine.kolping@regionvarmland.se

FAKTA: Kulturcentrum är en del av RegionVärmland. Där ingår det som tidigare hette Dans i Värmland, Film i Värmland, Länsbiblioteket i Värmland, Slöjd i Värmland samt Kultur i skolan och Ung kultur möts (UKM). Verksamheterna finns kvar men med ett nytt gemensamt namn. Syftet med sammanslagningen är ökat samarbete.