Laddade läsambassadörer | Region Värmland

Laddade läsambassadörer

[NYHET] Höjdhopparen Stefan Holm och sångerskan Emelie Hebbe – det är två av de nya läsambassadörer som satsningen Värmland läser har utsett. Tanken är att de ska uppmuntra invånare i alla åldrar till ökat läsande.

För att öka läsförståelsen och lusten kring att läsa krävs bra förebilder. Därför har vi valt ut fem personer som vi tror kan inspirera både unga och äldre inom olika grupper.

Stefan Holm, tidigare elitidrottare, nu kommunikatör på Karlstads universitet.

Karolina Nolin, konstnär och lärare.

Ismael Ataria, poet och flitigt anlitad som föreläsare i skolor.

Emelie Hebbe, sångerska och lärare.

Dekan Izat, musiker och föreläsare, jobbar mycket med kulturella projekt riktade till unga.

Läsambassadörerna kommer själva att få välja hur de vill utveckla sitt uppdrag och vi uppmuntrar att de tar uppdrag från skolor, bibliotek etc. De kommer även att vara med på Värmländsk bokmässa, då en paneldiskussion kring litteratur och läsfrämjande kommer att anordnas.

Värmland läser genomförs av Region Värmland i samverkan med alla intresserade aktörer och med stöd av Statens kulturråd.

Mer information om kampanjen Värmland läser