Anmäl dig nu till Noomaraton! | Region Värmland

Anmäl dig nu till Noomaraton!

[NYHET] Du har ett dygn på dig – sedan ska filmen vara klar! Låter det som en kul utmaning? Då är Noomaraton tävlingen för dig. Och missa inte den efterföljande filmvisningen under Filmörnen den 12 september! Tävlingen är en del i Region Värmlands arbete för att uppmuntra filmskapande i Värmland.

Noomaraton är filmtävlingen där du gör film på 24 timmar efter givna regler. Tävlingen genomförs i flera län samtidigt under den första helgen i september varje år. Alla är välkomna att delta – gammal som ung, amatör som proffs.

Startskottet går på lördag, den 5 september, klockan 09.00, sedan gör alla anmälda lag film under 24 timmar. Filmerna ska inrymma ett tema, tre föremål och tre platser

Filmvisning och prisutdelning sker under Filmörnen den 12 september på biografen Arenan kl. 13.00.
Då koras två vinnarfilmer, en av juryn och en av publiken. I juryn sitter Gro Pedersen Westgård, dokumentärfilmare, Marie Persson, kulturstrateg och Petter Sönnfors, producent.

De vinnande bidragen får representera länet vid Noomaratons riksfinal på Filmhuset i Stockholm den 17 oktober. Förra året vann ett av de värmländska vinnarbidragen!

Läs mer om Noomaraton

Vill du vara med i år? Anmäl dig senast den 4 september kl 12.00
Anmälan görs på noomaraton.se

Bild på Robert P. Olsson