Filmtävling med tema klimat | Region Värmland

Filmtävling med tema klimat

Global Kunskap är en ideell organisation i Torsby, Värmland som varje år arrangerar en vecka om klimatet med namnet Green Planet Week. Syftet är att nå ut till så många människor som möjligt med kunskap och information. Under veckan arrangeras en filmtävling riktad till unga över hela Sverige.

Årets tema

Av skogen kan man i framtiden göra allt som vi nu gör av olja men det krävs att vi uppfinningsrika! Vi kan redan nu göra kläder, fiskfoder, bygga hus/skyskrapor, broar, göra bränslen, ja rent av bensin till bilar, förpackningar, mat till människorna, väskor, cyklar och andra saker. I forskningslabben pågår också utvecklingen av den så kallade nanoteknologin som kommer att påverka det vi ska och kan göra av skog. Så det vi klarar att göra nu är bara början på en otrolig utveckling. Fantisera gärna om allt som kan göras och en annan viktig sak är; att vi samtidigt binder stora mängder av koldioxid i dessa produkter och förhindrar att den kommer ut i atmosfären och värmer upp vår planet ännu mera.

Filmtävlingen

Filmtävlingen vänder sig till dig som går i mellan- och högstadiet samt gymnasiet. Vi vill ha in era filmer som är 1–3 minuter långa, senast fredag 9 oktober. Ni väljer själv om ni filma i naturen eller inomhus, göra intervjuer, animeringar, berätta en historia, osv. Undvik att använda andras musik men gör gärna egen. Gratis musik hittar man på skolverkets hemsida.

Årets pristagare får vara med vid invigningen av ”Green Planet Week” på biografen Stjärnan i Torsby, måndag den 19 oktober 2015, kl 18.00 där de vinnande bidragen visas och dessutom delar vi ut: 1:a pris är 3 000 kronor, 2:a pris 2 000 kronor, 3:e pris, 1 000 kronor och flera hedersomnämnanden.

Läs mer och anmäl dig till Green Planet Weeks filmtävling här:

Huvudarrangör för Green Planet Week är den ideella föreningen Global Kunskap. Samarbetspartners 2015 är Hagfors kommun, Länsstyrelsen Värmland, Paper Province, Region Värmland, Sebra Film AB, Skogsindustrierna och Torsby kommun. Filmtävlingen arrangeras i samarbete med Kulturcentrum, Region Värmland.

Bild på Kjerstin Persdotter

Kjerstin Persdotter

Konsulent

Avdelningen för kulturutveckling