Värmland på jämställdhetskartan

[NYHET] Region Värmland får 10.2 miljoner kronor av Tillväxtverket för att utveckla arbetet med jämställd regional tillväxt under perioden 2016-2018.

– En ambition med vårt jämställdhetsarbete är att sätta jämställdhet på Värmlandskartan, men också att sätta Värmland på jämställdhetskartan. Det senare kan vi med stolthet säga att vi gjort nu, säger Marianne Nilsson, genusutvecklare på Region Värmland.

Tillsammans med Länsstyrelsen Stockholm och Region Skåne kommer Region Värmland att användas som flaggskepp och särskilt goda exempel på jämställdhetsarbete av Tillväxtverket under de närmsta åren.

– Ett riktigt fint erkännande av det arbete vi gjort inom området och en stor möjlighet att höja ambitionerna ytterligare framöver, menar Marianne Nilsson.

Tillväxtverkets beslut grundar sig på den nuläges- och behovsanalys Region Värmland skickade in i juni och nu startar arbetet med att formulera aktiviteter i en handlingsplan som ska lämnas in i oktober.

Bild på Marianne Nilsson

Marianne Nilsson