Det senaste inom regionalpolitiken i EU | Region Värmland

Det senaste inom regionalpolitiken i EU

[NYHET] EU:s officiella tidning för regionalpolitik, Panorama, har kommit ut med sitt första nummer för 2017.

Numret berör en rad olika ämnen som makroregionala strategiers bidrag till EU, en djupgående intervju med Maltas statssekreterare gällande EU-ordförandeskapet 2017 samt om Regional Competitiveness Index (RCI) som mäter konkurrenskraften inom olika områden hos regioner.

I numret uppmärksammas främst Rumänien och Bulgarien som i år firar 10 år som medlemmar i EU. Panorama tittar närmre på hur medlemskapet i unionen har påverkat länderna och vad som har skett och förändrats under dessa 10 år.

”För tio år sedan valde rumäner och bulgarer att vara en del av projektet, som återförenade en hel kontinent, ett projekt genomsyrad av jämlikhet och solidaritet. De satte sitt hopp på Europa och Europa har inte svikit dem. Idag är båda Rumänien och Bulgarien säkrare och mer välmående än någonsin tidigare” – skriver Corina Crețu, EU-kommissionär med ansvar för regionalpolitik, i sin ledarartikel till det senaste numret av Panorama.

Skriften Panorama ges ut av EU-kommissionen varje kvartal för att informera om aktuella händelser inom EU:s regionalpolitik. Läs hela numret här.