Drömsommarjobb för kulturintresserade | Region Värmland

Drömsommarjobb för kulturintresserade

[NYHET] Nu går det att söka till Drömsommarjobbet igen! Det är en unik chans för unga i Värmland att få pröva på att arbeta med dans, film eller keramik under professionell handledning.

Region Värmland arrangerar återkommande Drömsommarjobbet för att uppmuntra talangutveckling på kulturområdet.

De senaste åren har antalet sökande ökat successivt, och deltagarna väljs ut efter audition respektive intervju för att sålla fram de mest lovande talangerna.

– Bara att vara med om en audition eller en uttagningsintervju är en jättebra erfarenhet att ha med sig, oavsett om man kommer med i Drömsommarjobbet eller inte, säger Stefan Westling, kulturkonsulent på Region Värmland.

Drömsommarjobbet är ett avlönat sommarjobb, som pågår den 18 juni till den 14 juli och avslutas med att produktionerna visas för publik.

Nytt för i år är att inriktningen keramik kommer att samarbeta med Arvika konsthantverk.

En annan nyhet är att både dans- och filminriktningarna av Drömsommarjobbet kommer vara på Spinneriet i Karlstad, i samarbete med Wermland Opera.

Den 4 mars är sista ansökningsdag. All information finns på regionvarmland.se/dromsommarjobbet.

Drömsommarjobbet 2018 arrangeras av Region Värmland med stöd av Arvika kommun och Karlstads kommun.