Stort intresse för fossilfria drivmedel på Rally Sweden | Region Värmland

Stort intresse för fossilfria drivmedel på Rally Sweden

[NYHET] I veckan och helgen som gick var det full fart i de värmländska och norska skogarna. Årets Rally Sweden blev en snörik, spännande upplevelse för alla åskådare. På plats var även Region Värmlands projekt Green Drive Region för att väcka tanken på fossilfria drivmedel.

Årets upplaga av rallyt blev en verklig succé. Med massor med snö, fantastiska vintervägar och hundratusentals personer ute i skogarna, blev det en fartfylld och mycket spännande tävling.

Och vad passar väl bättre än att få träffa en motorintresserad publik och prata alternativa drivmedel? Serviceparken på Torsby flygplats lockade upp mot tiotusen personer och här, mitt emot det vinnande stallets imponerande servicebyggnad, fanns vi på plats under tre dagar.

El, vätgas och biogas

I vår utställning pratade vi fossilfria drivmedel och visade exempel på el-, vätgas- och biogasbilar. Vi bjöd på kaffe och skrädmjölsdrömmar. Vi delade ut reflexvästar och intresset var mycket stort. Runt tusen personer stannade till hos oss och många ville veta mer. 700 koppar kaffe och 800 skrädmjölsdrömmar hann vi bjuda på. Och våra reflexvästar blev snabbt efterfrågade, framförallt när mörkret föll.

Med oss i vårt tält fanns också Interreg-projektet The Bioeconomy Region som lockade intresserade företag att satsa på bioekonomin. Även varumärket Värmland fick plats att visa upp en del av allt det som gör vår region så fantastisk.

Ett stort tack till alla som nu på allvar funderar över vad de har i tanken och byter drivmedel.

Mer om Green Drive Region

Mer om The Bioeconomy Region