Fullspäckat barn- och ungdomsprogram på årets bokfestival | Region Värmland

Fullspäckat barn- och ungdomsprogram på årets bokfestival

[PRESSMEDDELANDE] Årets upplaga av Värmlands bokfestival bjuder på ett spännande fredagsprogram för barn och unga. Bland andra kommer Sara Bergmark Elfgren, en av författarna bakom de populära och kritikerhyllade Engelsforsböckerna.

Klar för festivalen är också frilansjournalisten Jack Werner, en av dem som startade Viralgranskaren. I höst kommer han till festivalen för att berätta varför han älskar källkritik.

Fredrik Apollo Asplund ger i sommar ut Fröding gick aldrig på bögklubb i Damaskus – om sitt liv i ytterligheternas förlovade land, som visar att allt är möjligt, även för en pojke från de värmländska skogarna. Han är bland annat känd från P3 där han rapporterade från Mellanöstern under namnet ”Professor Bög”. Förra året gjorde han succé med sin enmansföreställning ”Det här är min historia”.

Med bland programpunkterna finns även Linda-Marie Nilsson som år 2012 publicerade en bild av sig själv i bikini på sociala medier. Bilden blev en världsnyhet och Linda-Marie har nu gett ut självhjälpsboken Så lärde jag mig att älska min kropp.

– Vi är väldigt glada över mångfalden och bredden på vårt program för barn och unga. Flera skolor har redan börjat boka in sig på föreläsningar och workshops, säger projektledare Ricky Andreis.

Förutom barn- och ungdomsprogrammet kommer ett 100-tal programpunkter finnas. Sedan tidigare är det bland annat klart att Jörn Donner, Ninni Schulman och Linda Skugge kommer.

Värmlands bokfestival 2018 arrangeras på Nöjesfabriken i Karlstad den 16-17 november.

Läs mer om programmet på www.varmlandsbokfestival.se.
Fullständigt program kommer att presenteras i höst.

Bild på Ricky Andreis

Ricky Andreis