UNGA MÖTS ÖVER GRÄNSER | Region Värmland

UNGA MÖTS ÖVER GRÄNSER

[PRESSMEDDELANDE] Den 5–7 oktober deltar ett 20-tal ungdomar från Värmland i ett internationellt konstläger i Halden, Norge. Under tre dagar bjuds det på workshops i olika konstnärliga tekniker och möjligheten att träffa andra unga med liknande intressen.

På fredag eftermiddagen den 5 oktober samlas ett gäng förväntansfulla ungdomar från Värmland vid tågstationen i Karlstad. Det är dags för avresa till Halden i Norge och BorderArt by UKM.

– Vi är väldigt stolta över att för första gången kunna erbjuda den här möjligheten för unga som är intresserade av konst och konsthantverk. Tillsammans med våra kompisar inom UKM i Norge och Västra Götaland skapar vi en mötesplats där ungdomarna kan utveckla sitt intresse tillsammans, säger Stefan Westling, projektledare.

BorderArt by UKM riktar sig till unga i åldern 13–20 år. Det arrangeras i samarbete mellan UKM Østfold, UKM Akershus, UKM Västra Götaland och UKM Värmland. Värd för årets läger är UKM Halden.

UKM (Ung kultur möts) skapar mötesplatser där unga människor på olika sätt får uttrycka sig kreativt och konstnärligt. En viktig del är det unga arrangörskapet. UKM skapas med, för och av unga. Syftet med UKM är att erbjuda unga människor en trygg och inkluderande miljö med möjligheter till att vidga sitt kontaktnät, utmana sig själva och utvecklas som individer.

Kontakt:

Bild på Stefan Westling