Hantverk

Hantverk är en bred konsthantverksutbildning där du får pröva olika tekniker. Du lär dig grunderna inom keramik, trä, bild och textil och arbetar med allt från måleri och grafik till ull, raku och snideri. Du får också möjlighet att pröva hantverk som smide, glasblåsning, trådslöjd, tovning och slöjda i färskt trä. 

Utbildningsort: Ingesund, Arvika kommun
Längd: 1-2 år
Start: Augusti 
Sista ansökningsdag: 15 april
Ansökningar som inkommer efter sista ansökningsdag mottages, antagning sker i mån av plats.
Antagning: Du kallas till en intervjudag som är den 9 maj 2018.
Inga arbetsprover krävs.

Arvika har ett rikt kulturarv och en unik, levande konsthantverkstradition. Detta möjliggör inspirerande studiebesök hos lokala hantverkare och konstnärer samt regelbundna besök på museer och gallerier. På utbildningen Hantverk uppmuntras du till nyskapande, att förverkliga dina idéer och att hitta ditt eget uttryck. Vi arbetar i mindre studiegrupper. Du har tillgång till verkstäderna även utanför ordinarie arbetstid. Vi arbetar också med en eller flera utställningar. Alla kurser har linjeöverskridande verksamhet som t ex temadagar, tillvalsämnen eller schemalagda ämnen från de övriga kursernas ämnesutbud. 

På grundkursen som löper över ett läsår får du grundläggande kunskaper om olika tekniker, material, verktyg och tillvägagångssätt.

Påbyggnadskursen ger dig möjlighet till fördjupning, att göra ett eget projekt och att utveckla en viss teknik.

Region värmland

Antagning

Sökande bör ha ett stort intresse av att skapa med händerna och ha lust och vilja att utföra förelagda uppgifter efter bästa förmåga. Inga förkunskaper krävs.

Efter utbildningen

Grundkursen är förberedande för Hantverk påbyggnadskurs eller för vidare studier inom konsthantverk. Studerar du påbyggnadsåret stärker du ytterligare din förmåga till självständiga studier inom konsthantverksområdet.

Kursintyg

Kursintyg utfärdas alltid till kursdeltagare som genomfört en folkhögskolekurs.

Kontakt

Bild på Liv Midböe

Liv Midböe

Ämneslärare

Ingesunds folkhögskola

Bild, textil, keramik
Linjeledare Hantverkslinjen

0570-385 66

liv.midboe@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 5 december, 2017