Drömsommarjobbet

Drömsommarjobbet är avsett för unga i gymnasieåldern, det vill säga de som går ur grundskolan årskurs 9, eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet. Under flera sommarveckor erbjuds möjligheten att jobba tillsammans med professionella handledare inom områdena dans, film och keramik. Drömsommarjobbet riktar sig till unga som är skrivna i Värmlands län.

Syftet med Drömsommarjobbet är att ge unga människor en inblick i hur det är att arbeta med kultur. Drömsommarjobbet är mer av ett arbetsmarknads- och utbildningsprojekt för kulturyrken än ett vanligt sommarjobb. Stor vikt läggs vid att det är professionell ledning av praktiken.

Drömsommarjobbet 2018 arrangeras av Region Värmland med stöd av Arvika kommun och Karlstads kommun.

Sök till Drömsommarjobbet

Drömsommarjobbet 2018

Drömsommarjobbet pågår under perioden 18 juni – 14 juli. Arbetstiden för sommarjobbarna är sex timmar per dag med en ersättning på 56 kr/tim (inkl. semesterersättning). Totalt kommer 22 st. sommarjobbare att anställas. Efter att ansökningstiden har gått ut så sker ett urval av de sökande som får komma på intervju (film och keramik) eller audition (dans). Därefter väljs de ut som får erbjudandet om en plats.

Dans och film
Sista dag för ansökan: 4 mars
Besked och eventuell kallelse till audition (dans) eller intervju (film och keramik): 9 mars
Audition och intervjuer: 17  mars (Karlstad)
Antagningsbesked (alla, även ej antagna): 20 mars
Välkomstbrev till antagna med info: 7 maj

Keramik
Sista dag för ansökan: 22 mars
Besked och eventuell kallelse till audition (dans) eller intervju (film och keramik): 28 mars
Intervjuer: 14  april (Arvika)
Antagningsbesked (alla, även ej antagna): 18 april
Välkomstbrev till antagna med info: 7 maj

Dans

Drömsommarjobbet är en unik möjlighet för dig som drömmer om dansen som yrke. Du kommer att möta en professionell och erfaren koreograf och du kommer att medverka i den process som leder till en färdig föreställning som sedan spelas i offentlig miljö. Det kommer att utveckla din talang ge dig en inblick i, och en förståelse för, dansen som yrke.
Antal sommarjobbare: 12-13 st. (10 st. från Värmland, 2-3 st. från Nord-Trøndelag fylke i Norge)

Film

Under ditt arbete kommer du skapa din berättelse, spela in den och klippa ihop det färdiga resultatet. Du får möjligheten att arbeta med filmproduktion under professionella förutsättningar. Du kommer att arbeta i team för att göra filmerna. För att få inblick i hur branschen funkar kommer du göra studiebesök och få möjlighet att knyta kontakter. De färdiga filmerna kommer att visas upp på en filmpremiär.
Antal sommarjobbare: 6 st.

Keramik

Keramikinriktningen ger dig möjligheten att utforska lera tillsammans med en professionell keramiker. Vi kommer hålla till I Arvika, mitt i Värmlands leråder, där keramiker levt och verkat i hundratals år. Du får delta i en keramikers dagliga sysslor – från planering till färdig produkt där du får prova olika tekniker för att bearbeta leran och ge den olika form, funktion och uttryck. Drömsommarjobbet keramik kommer 2018 att fokusera på brukskeramik och hållbarhet. Om du inte tidigare har haft möjlighet att prova keramik får du här en bra introduktion och du som tidigare har testat arbeta med lera får fortsätta utforska området. Du kommer både arbeta individuellt och i grupp. För att få inspiration kommer vi att göra studiebesök.
Antal sommarjobbare: 6 st.

Kontakt

Bild på Stefan Westling

Stefan Westling

Kulturkonsulent

Avdelningen för kulturutveckling

Regional samordnare för UKM (Ung kultur möts) i Värmland, Drömsommarjobbet

054-701 11 22

070-350 57 40

stefan.westling@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 26 mars, 2018