Workshops 21 november

Presentationer av workshops kommer att ske i form av ett mässtorg i orkestersalen på Spinneriet. Orkestersalen kommer att vara öppen mellan kl 09.00 och 10.15

Följande workshops är anpassade för förskola – åk 3

Teater Pero

Workshop i samband med föreställningen ”Ett ord är ett ord”

Våra duktiga och erfarna dramapedagoger erbjuder dramapass i anslutning till föreställningen Ett ord är ett ord. Barnen får tillsammans med pedagogerna göra övningar, med avstamp i föreställningen, som främjar fantasin, lusten till ord och till läsning. Vi vill tillsammans med barnen fördjupa teaterupplevelsen och stimulera skaparlusten.

Kontakt
KarinWestholm
karin@pero.se 
Sveavägen 114, 113 50 Stockholm
0709-74 97 32


Blå Björk Samspel

Rytm och Rörelse för 4-5 åringar samt åk F-3

Interaktiva verkstäder med rytmlekar, trumspel, sång och dans för de yngre barnen. 
Samspel och kreativ tillsammans-lek i grupp.
Varje individ är lika viktig för gruppens utveckling och funktion och vi arbetar med detta för att visa att det är roligt att göra tillsammans!

Kontakt
Mikael och Christina Gabrielsson
Christina@blabjork.se
Herrhagsgatan 32, 65222 Karlstad
070-5150268


Wermland Opera

Plirre och ploj

Plirre & Ploj med en massa skoj!

Vad är Commedia del arte

Kort introduktion i commedia del arte dans.

Kontakt
Fredrik Sjöstedt
fredrik.sjostedt@wermlandopera.com
Älvgatan 49, 652 30 Karlstad
073-1547274


Dag Hultcrantz

Tillverkning av musikinstrument i lera

Alt 1. En kort presentation, 2 timmar, om okarinans historia samt demonstration och tillverkning av en okarina.
Alt.2. Halvdag workshop då man får göra en lergök.
Alt.3 Heldags workshop, få ljud,stämmer och skapar ett musikinstrument upp till åtta toner i en durskala. Alt 4 3 dagars workshop , vi tillverkar större skulpturer med ljudfunktion. Begränsat antal deltagare vid workshop max 10 deltagare. Lånar ut verktyg till kursdeltagarna.

Kontakt
Dag Hultcrantz
Ocarinor@gmail.com
Södra ås 44, 68696 Östra ämtervik
073-8111777


Unga Västanå/Västanå

Drama, teater och berättande

Vi skräddarsyr skapande skola-projekt efter den aktuella skolans önskemål. På denna workshop kommer ni få smakprov på olika former av projekt som vi erbjuder. 
Drama, teaterimprovisation och berättande är byggstenar i våra skapande skola-projekt, genom att exempelvis skapa en scenisk föreställning utifrån elevernas egna berättelser, prova på maskteknik, dans (t ex halling, schottis, slängpolska) och akrobatik. Eller varför inte arbeta lite djupare med någon av Selma Lagerlöfs berättelser?

Kontakt
Linnea Benneberg
linnea@vastanateater.se
Sundgatan 13, 686 33 Sunne
0707-357121


Kunskapsteatern

Drama och Presentationsteknik

Genom lekfulla dramaövningar anpassade efter målgruppens ålder, jobbar vi med att förmedla med hjälp av kroppsspråk, röst och att ”våga” inför andra. Teori och tips på hur man får sin publik att lyssna varvas sedan med praktiska övningar. 

Kontakt
Mattias Walan
info@kunskapsteatern.se
c/o Fält, Ullmyrsgatan 7, 654 69 Karlstad
073-0482831


The Alma Löv Museum of Unexp. Art

The Power of Imagination

Skolor är välkomna att samarbeta med Alma Löv Museum i elevprogrammen The Power of Imagination. Programmen visar hur fantasi och kreativitet är nyckeln i vetenskap, teknik och konst. Utifrån Alma Lövs konstsamling skapar elever i tre akt en egen konstutställning med olika estetiska uttryck kring vetenskapliga och filosofiska teman som evolution, abstrakt, identitet och djur. The Power of Imagination är ett komplement till Bild, Ma, NO och SO undervisningen på skolan och utgår från läroplanen.

Kontakt
Harald Raaijmakers
haraldraaijmakers@gmail.com
Ås 33, 68693 Sunne
072-5523311


Duo Danzeros Cirkus & Teater

Cirkus – mer än hästar och sågspån!

På en cirkusworkshop arbetar vi, förutom med kroppen och olika cirkusdiscipliner, även med mod, tillit, samarbete, problemlösning, matte, teknik, respekt och inte minst tålamod.Cirkusskolan kan givetvis anpassas efter ålder och antal elever, tid och längd (antal tillfällen/dagar).Den kan göras som prova-på eller med ett mål, en avslutande föreställning, för publik…I klassrum eller i gymnastiksal.Cirkus är för alla!

Kontakt
HansNordström
info@duodanzeros.com
Yttersvängen 9, 65468 Karlstad
070-290 39 80


Rackstadmuseet

Lera för framtiden!

Vad vill unga av idag berätta och bevara för kommande generationer? Vad ägnar vi vår fritid åt? Vilka tankar om fred och frihet finns. Vad är värt att leva för? Vi vill att elever i Värmland får uttrycka sig och sina synpunkter genom att skapa figurer i lera med inspiration från Terrakottaarmen. Figurerna ska ge en bild av vår samtid, vad eleven tycker är viktigt just nu. Lerfigurerna kommer att brännas och bevaras. De kommer att ställas ut på Rackstad Museet och ev runt omkring i Värmland.

Kontakt
Monika Jansson
monika@rackstadmuseet.se
Kungsvägen 11, 671 41 Arvika
070-212 44 22


Värmland Classical Players

Musiksaga

Musiksaga 1: Följ med flickan Lia från Vivaldis barnhem i Venedig. En berättelse om Vivaldi och barnhemmet, och 1600-talet, till Vivaldis 4 årstider spelat av Värmland Classical players. Där åhörarna även medverkar genom att med hjälp av olika rekvisita illustrera de olika årstiderna.
Musiksaga 2: En berättelse om Bach, Mozart, Beethoven och Haydn, 1700-talet, stråkkvartettens instrument och historiska klarinetter till Mozarts Eine Kleine Nachtmusik, hans klarinettkvintett mm

Kontakt
Anna Åkerlind
anna.aakerlind@gmail.com
Ottebols Gård Hagen, 67191 Arvika
073-0784412


+hartvig

Film i skolan!

Med filmen som verktyg hjälper vi eleverna att bättre förstå sin omvärld. Att behärska filmmediet har blivit lika viktigt som att kunna läsa och skriva.

Vi erbjuder:

 • Föreläsningar
 • Lärarfortbildning
 • Filmpaket för skola:
  • En filmdag
  • Reklamfilm
  • Skräp – Animation på temat miljö
  • Gör din egen Chaplin – Stumfilm
  • Musikvideo
  • Från skriftspråk till filmspråk
  • Propaganda

Workshopsledare är Lisa Hartvig filmproducent och filmpedagog & Joacim Hartivg stats- och mediavetare och filmpedagog

Kontakt
Lisa & Joacim Hartvig
lisa@plushartvig.se
Tjustersby 44, 686 91 Sunne
0704-852502


Framtidsfrön

Skapa en bok

FramtidsFrön och Värmlands bokfestival låter er klass vara med och skapa en helt egen bok som trycks upp med proffshjälp av ett bokförlag och tryckeri. Klassen får sedan presentera och sälja boken på Värmlands Bokfestival 2019. Vilken typ av bok det blir är helt upp till klassen; bilderbok, noveller, kokbok eller kanske fotobok. Låt fantasin och kreativiteten flöda!

Kontakt
Framtidsfrön
Ida Nilsson
ida.nilsson@framtidsfron.se
Lagergrens gata 2, 652 14 Karlstad
076-1608710

Sidan uppdaterades den 11 oktober, 2018