Europa 2020 och dess kopplingar till Värmlands tillväxt och utveckling

EU-kommissionen presenterade 2010 EU:s gemensamma tillväxt och sysselsättningsstrategi, Europa 2020 som ersätter den tidigare Lissabonstrategin.

FIK3webbDen finansiella och ekonomiska kris som påverkat stora delar av världsekonomin drabbade även Europa och har orsakat betydande strukturella problem runt om i medlemsländerna.

Europa 2020 är EU:s väg ut ur krisen och kommer att styra tillväxtpolitiken det närmaste decenniet. Strategin är ett gemensamt ansvar mellan EU, medlemsstaterna och den lokala och regionala nivån. Den är även av stor vikt för Värmland då den kommande sammanhållningspolitiken kommer att ha tydliga kopplingar till målsättningarna i Europa 2020. För Värmland innebär sammanhållningspolitiken, och särskilt stödet från strukturfonderna, att vi kan förmera angelägna satsningsområden.

Ladda ner Fakta i korthet Nr. 3 • 2012 – Europa 2020 och dess kopplingar till Värmlands tillväxt och utveckling (öppnas i nytt fönster) (pdf, 520 kB)

Bild på Bo-Josef Eriksson

Bo-Josef Eriksson

Regional utvecklingschef