Projektkommunikatör

Region Värmland är projektägare för både Interregprojekt och regionalfondsprojekt och de behöver i varierande grad kommunikativt stöd. Därför söker vi nu efter en kommunikatör som ska arbeta med dem. 

Inledningsvis kommer stort fokus att ligga på projektet The Bioeconomy Region. Syftet med projektet är att få näringsliv och offentliga aktörer att använda förnybara råvaror från skogen, jorden och havet i stället för fossila bränslen och material i såväl produktion som produkter. Projektet drivs tillsammans med Paper Province, Region Dalarna och de norska fylkena Östfold, Akershus, Hedmark och Oppland.  

Du kommer att tillhöra kommunikationsstaben på Regionkontoret i Karlstad, men jobba i nära samverkan med projektledare och andra aktörer i projekten. Vi erbjuder en flexibel och stimulerande arbetsplats där du ges goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll.   

Kommunikationsstaben arbetar med extern och intern kommunikation, strategiskt och  operativt. Staben har både det tekniska och redaktionella ansvaret för intranät, regionvarmland.se, varmland.se och sociala medier. Vi ger strategiskt och praktiskt stöd i mediefrågor och ansvarar för grafisk profil, layout, annonsering, språkgranskning, marknadsföring och sponsring. Vi har även ett särskilt ansvar för att koordinera arbetet med varumärket Värmland.  

Dina arbetsuppgifter 

Som projektkommunikatör är du ansvarig för att driva kommunikationsarbetet inom projekten. Det innebär att tillsammans med projektledare och andra aktörer identifiera, prioritera, planera och genomföra kommunikationsinsatser. Från det rent strategiska till det operativa. En annan viktig del i rollen som projektkommunikatör är den interna kommunikationen med projektets medarbetare och medfinansiärer.  

Fokus ligger på kommunikation inom aktuella projekt, men samtliga förekommande arbetsuppgifter på en kommunikationsstab kan bli aktuella.  

Vi söker dig med hög social kompetens och ett genuint samhällsintresse. Vi ser gärna att du har kunskaper om och erfarenhet av att tidigare ha arbetat med kommunikation i större projekt. Du är en relationsskapare, är serviceinriktad och har ett strukturerat arbetssätt. Du är mycket bra på att arbeta självständigt. Du har en god stilistisk förmåga och är en rutinerad skribent som är van att kommunicera i olika kanaler, inte minst de digitala, och har en känsla för form och språk i sociala medier. Du har också god administrativ förmåga och är van att planera och genomföra exempelvis seminarier och workshops.     

Din bakgrund  

Vi vill att du har:   

  • akademisk examen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren anser vara likvärdig 
  • flera års erfarenhet av arbete inom kommunikationsområdet 
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 
  • hög digital kompetens 
  • B-körkort. 

Om anställning  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent med tillträde snarast eller efter överenskommelse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Ansökan  

Ansök här

Vi vill ha din ansökan senast den 27 maj. 

Kontakt  

Bild på Odd Råberg

Odd Råberg

T.F. Kommunikationschef

Kommunikationsstaben

054–701 10 97

070-686 80 93

odd.raberg@regionvarmland.se

Facklig representant

Patrik Hamberg 
DIK 
Telefon: 054-701 10 23 
E-post: patrik.hamberg@regionvarmland.se 

Att jobba på Region Värmland   

Region Värmland är en regional utvecklingsorganisation. Vi skapar förutsättningar för en hållbar tillväxt i Värmland. Det är självklart för alla medarbetare på Region Värmland att bemöta alla respektfullt, motverka diskriminering och arbeta integrerat med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara.  

Vårt arbete utgår alltid från vår värdegrund och ledorden lyhördhet, handlingskraft och kompetens.   

Läs mer om Region Värmland

Övrigt  

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare jobbannonser.   

Sidan uppdaterades den 4 maj, 2018