Forum Jämställdhet 2018

Sveriges Kvinnolobby har valt att lägga Sveriges största jämställdhetskonferens Forum Jämställdhet 2018 i Värmland och Karlstad. Region Värmland är tillsammans med Karlstads kommun värdar för konferensen som går av stapeln 6-7 februari på Karlstad CCC.

Att få vara värdar för Sveriges största konferens om jämställdhetsintegrering är för oss i Värmland en fantastisk möjlighet att få visa upp allt det fina arbete för ökad jämställdhet som vi gör och att lära av alla de som besöker konferensen.

Som värdar för konferensen har Region Värmland och Karlstads kommun åtagit sig att hålla i det öppna programmet, en föreläsning för gymnasieungdomar på temat könsroller, samtycke och sexuella trakasserier samt en middag med underhållning kvällen 6 februari.  

Öppna programmet

Det öppna programmet består av ett 60-tal programpunkter á 15-minuter som visar upp bredden av jämställdhetsarbetet i Värmland. Programmet är öppet för alla och helt kostnadsfritt. Det pågår på en mindre scen i anslutning till utställarområdet. 

Klicka här för att se programmet.

Eller ladda ner programmet som pdf. (öppnas i nytt fönster)

Vid frågor kontakta:
Klara Tufvesson
klara.tufvesson@karlstad.se
054-540 24 85

Föreläsning: Det börjar med mig

Under Forum Jämställdhet har Region Värmland och Karlstads kommun bjudit in alla gymnasieskolor i Värmland till föreläsningen Det börjar med mig. Föreläsningen arrangeras av Make Equals på uppdrag av Region Värmland och Karlstads kommun. Utbildaren Max Hällström tar utgångspunkt från läroplanens värdegrund och förklarar hur vi alla kan sträva efter att skapa jämställdhet i praktiken.

Under föreläsningen behandlas frågor som: Vad är normer? Hur skapas könsroller och hur påverkar de oss? Hur kan vi på ett normkreativt sätt upplösa begränsande normer? Och hur kan vi motverka sexuellt våld och skapa en samtyckeskultur?

Föreläsningen bygger på metodmaterialet Det börjar med mig som Make Equal, Fatta och Män har tagit fram inom projektet Fatta Man med stöd från Allmänna arvsfonden.

Drygt 1100 elever, lärare och elvhälsopersonal kommer delta vid föreläsningen som hålls i Solasalen 7 februari.

Vid frågor kontakta
Gunilla Evers
gunilla.evers@regionvarmland.se
054-701 10 27

Middag med underhållning

Efter en lång dag fylld av intryck behövs en bit mat och möjligheten att prata av sig med andra konferensdeltagare. Kvällen 6 februari bjuder Region Värmland och Karlstads kommun in till middag på Karlstad CCC. Vi äter tvårätters middag, bjuds på underhållning och har trevligt tillsammans.

En av Sveriges mest populära komiker Zinat Pirzadeh står för underhållningen. Ofta är det skillnaderna, men också likheterna mellan Sverige och Iran som hamnar under luppen när Zinat står på scen. Hon brinner för mänskliga rättigheter och är djupt engagerad i arbetet att stoppa barn- och tvångsäktenskap. Läs mer om Zinat här: zinatpirzadeh.se (öppnas i nytt fönster)

Vid frågor kontakta
Marianne Nilsson
marianne.nilsson@regionvarmland.se
054-701 10 54

Forum Jämställdhet 2018 söker volontärer

Bor du i Karlstad med omnejd och vill hjälpa till på Sveriges största jämställdhetskonferens?

Som volontär kommer ditt ansvar vara att se till att programmet flyter på som det ska. Du kommer att stationeras inom något/några av följande områden: salsvärd, utställarvärd, registrering och/eller ansvar för det öppna programmet tillsammans med en eller flera andra volontärer. Du kommer att arbeta på ett rullande schema och kontinuerligt byta av med dina volontärkollegor.

Skicka CV och kort personligt brev där du berättar om dig själv och varför du är intresserad av uppdraget som volontär på Forum Jämställdhet senast 16 januari 2018 till info@forumjamstalldhet.se.

Anmälan och mer info 

forumjamställdhet.se (öppnas i nytt fönster)

Sidan uppdaterades den 2 februari, 2018