Smart och inspirerande!

Gör ett stort kryss på 15 maj i kalendern! Då är gen(i)us tillbaka och vi har ett fantastiskt program. Eller vad sägs om jämställdhetsminister Åsa Regnér, Jenny Strömstedt som moderator, Hugo Ewald och Frida Boisen för att bara nämna några.

Den här våren kommer bli lite ljusare än vanligt. Kom till gen(i)us 7 och fyll på med inspiration och kraft. Konferensen arrangeras av Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland och hålls som vanligt på Karlstad CCC. Här kan du läsa om årets uppställning. 


Moderator: Jenny Strömstedt
Med erfarenhet som sträcker sig från partiledardebatter och välgörenhetsgalor till Nyhetsmorgon och Kalla fakta har Jenny skapat en unik journalistisk plattform. 2016 blev hon utsedd till årets moderator för sin förmåga att knyta samman humor och värme med bred kunskap och engagemang. Jenny är också krönikör och har skrivit flera böcker på temat jämställdhet. Foto: Anna-Lena Ahlström.


Åsa Regnér
Hon är jämställdhetsminister i en feministisk regering i ett av världens mest jämställda länder. Ändå är det långt kvar till ett jämställt Sverige. Vi är stolta över att Åsa Regnér kommer till gen(i)us 7 för att berätta hur regeringen, i spåren av #metoo, tar sikte på ett rättvist samhälle för alla. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

 

 

Hugo Ewald
Han är journalist, musiker, genusvetare och exilvärmlänning. Numera bor Hugo Ewald i Stockholm och är faktakollsredaktör på Dagens Nyheter och tidigare även på Metros Viralgranskaren. Han har stenkoll på fake news – så vad ser vi när vi sätter på oss genusglasögonen och tittar på den senaste tidens utveckling på nätet? Foto: privat

 

Frida Boisen
Författare, programledare, kolumnist och sociala medier-geni som vet allt om att slå igenom bruset – dessutom digital chef, vice vd och ansvarig utgivare för Bonnier Magazines & Brands. Frida Boisen är mångsidig och använder ofta sitt medieutrymme för att driva jämställdhets- och rättvisefrågor. Frida drivs av passion och engagemang och lämnar ingen läsare, lyssnare eller åskådare oberörd. Foto: ROA.

 

Jonna Ekman, KIT
Den digitala publikationen KIT finns där du finns – alltså på nätet och främst i sociala medier. Med hundratusentals följare blir deras filmer och texter om allt från barns matlust till ränteläget och politik ofta viralt. De förklarar sammanhangen, händelserna och trenderna – ofta med genus- och mångfaldsvinkel. Jonna Ekman berättar varför och förklarar hur smart journalistik kan bidra till en rättvisare värld. Foto: Jonas De Geer.

 

Nina Rung
Hon är utbildad kriminolog och genusvetare. De senaste fem åren Nina utrett grovt våld i nära relation samt våld och sexualiserat våld mot barn inom Stockholmspolisen. Tillsammans med Peter Svensson driver hon föreningen Huskurage för att få fler att agera vid oro för hot, våld eller övergrepp i hemmet. Hennes mål är ett jämställt samhälle där alla växer upp fria från våld och övergrepp. Foto: Infinity Studio.

 

Fler föreläsare kommer!
Håll utkik, vi kommer fylla på med några föreläsare till. Listan fylls på löpande.

Övrig info

Konferensen är som vanligt kostnadsfri för dig från Värmland och förutom en lång rad spännande föreläsningar bjuder vi på lunch och fika. Även du som inte bor och verkar i Värmland är så klart välkommen, då till självkostnadspris. Vi ses på Karlstad CCC!

Anmälan

Om du bor och/eller verkar i Värmland klickar du här för att anmäla dig.

Om du bor och/eller verkar utanför Värmland klickar du här för anmälan.

 

Sidan uppdaterades den 22 februari, 2018