Smart och inspirerande!

Gör ett stort kryss på 15 maj i kalendern! Då är gen(i)us tillbaka och vi har ett fantastiskt program – eller vad sägs om Jenny Strömstedt som moderator, Hugo Ewald, Frida Boisen och Nina Rung för att nämna några.

Den här våren kommer bli lite ljusare än vanligt. Kom till gen(i)us 7 och fyll på med inspiration och kraft. Konferensen arrangeras av Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland och hålls som vanligt på Karlstad CCC. Här kan du läsa om årets uppställning. 

Programmet för dagen hittar du här: Program gen(i)us 7 (öppnas i nytt fönster)


Moderator: Jenny Strömstedt
Med erfarenhet som sträcker sig från partiledardebatter och välgörenhetsgalor till Nyhetsmorgon och Kalla fakta har Jenny skapat en unik journalistisk plattform. 2016 blev hon utsedd till årets moderator för sin förmåga att knyta samman humor och värme med bred kunskap och engagemang. Jenny är också krönikör och har skrivit flera böcker på temat jämställdhet. Foto: Anna-Lena Ahlström.

 

Hugo Ewald
Han är journalist, musiker, genusvetare och exilvärmlänning. Numera bor Hugo Ewald i Stockholm och är faktakollsredaktör på Dagens Nyheter och tidigare även på Metros Viralgranskaren. Han har stenkoll på fake news – så vad ser vi när vi sätter på oss genusglasögonen och tittar på den senaste tidens utveckling på nätet? Foto: privat

 

Frida Boisen
Författare, programledare, kolumnist och sociala medier-geni som vet allt om att slå igenom bruset – dessutom digital chef, vice vd och ansvarig utgivare för Bonnier Magazines & Brands. Frida Boisen är mångsidig och använder ofta sitt medieutrymme för att driva jämställdhets- och rättvisefrågor. Frida drivs av passion och engagemang och lämnar ingen läsare, lyssnare eller åskådare oberörd. Foto: ROA.

 

Jonna Ekman, KIT
Den digitala publikationen KIT finns där du finns – alltså på nätet och främst i sociala medier. Med hundratusentals följare blir deras filmer och texter om allt från barns matlust till ränteläget och politik ofta viralt. De förklarar sammanhangen, händelserna och trenderna – ofta med genus- och mångfaldsvinkel. Jonna Ekman berättar varför och förklarar hur smart journalistik kan bidra till en rättvisare värld. Foto: Jonas De Geer.

 

Nina Rung
Hon är utbildad kriminolog och genusvetare. De senaste fem åren Nina utrett grovt våld i nära relation samt våld och sexualiserat våld mot barn inom Stockholmspolisen. Tillsammans med Peter Svensson driver hon föreningen Huskurage för att få fler att agera vid oro för hot, våld eller övergrepp i hemmet. Hennes mål är ett jämställt samhälle där alla växer upp fria från våld och övergrepp. Foto: Infinity Studio.

 

Patric Hamsch, SVT Sport
SVT Sport är världsunika i sitt arbete med en jämställd journalistik – målet om 50-50 kvinnor och män i Sportnytt, Sportspegeln, svtsport.se samt på sociala medier har ingen annan redaktion i världen. Redaktionens nyhets- och digitala chef, Patric Hamsch, berättar på temat ”Vilket kön har en sportnyhet?” om hur ett fokuserat målinriktat jämställdhetsarbete ger omfattande resultat, massor av egna nyheter och tydligt förbättrar journalistiken. Samtidigt som utmaningarna och svårigheterna är många. 

 


Göran Lundwall och Anna Lundmark Lundbergh, Almi Företagspartner
Almi tycker att jämställdhet är en självklar fråga för att uppnå tillväxt och attraktionskraft. Koncernchef Göran Lundwall och Anna Lundmark Lundbergh vd på Almi Företagspartner Värmland berättar om hur de använder jämställdhetsfrågor för att vara en attraktiv arbetsgivare och skapa bra möten med och erbjudande till sina kunder.

Övrig info

Konferensen är som vanligt kostnadsfri för dig från Värmland och förutom en lång rad spännande föreläsningar bjuder vi på lunch och fika. Även du som inte bor och verkar i Värmland är så klart välkommen, då till självkostnadspris. Vi ses på Karlstad CCC!

Anmälan

Om du bor och/eller verkar i Värmland klickar du här för att anmäla dig.

Om du bor och/eller verkar utanför Värmland klickar du här för anmälan.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Bild på Marianne Nilsson

Marianne Nilsson

Projektledare Jämställd regional tillväxt

Avdelningen för regional tillväxt

054-701 10 54

marianne.nilsson@regionvarmland.se

Bild på Kristofer Brüngel

Kristofer Brüngel

Kommunikatör

Kommunikationsstaben

054-701 10 70

kristofer.brungel@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 25 april, 2018